Jeroen Bron

Fluitlessen

Welkom op mijn website. Mijn naam is Jeroen Bron, fluitist en fluitdocent. Ik geef fluitlessen op elk niveau en aan alle leeftijden, zowel aan beginners als aan professionele fluitisten. Ik nodig u van harte uit een kijkje op mijn site te nemen. Mocht u naar aanleiding hiervan meer willen weten, of wilt u langs komen voor voorspelen, advies of een kennismakingsles, aarzelt u dan niet contact met mij op te nemen. Ik zal uw vragen uiteraard graag beantwoorden.

Dwarsfluit spelen

De fluit is het oudste instrument dat wij kennen. Vandaag de dag is de dwarsfluit één van de meest populaire instrumenten. Geen wonder, want de fluit is een instrument met ongekende mogelijkheden. De dwarsfluit komt zowel in solowerken als in ensembles en orkesten uitstekend tot zijn recht. Voor de fluit is in elke stijl en op elk niveau heel veel muziek te ontdekken.

Les op elk niveau

Ik geef met veel plezier les aan leerlingen op elk niveau. Naast mijn privé-praktijk voor fluitlessen ben ik hoofdvakdocent Fluit aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en geef ik les op muziekscholen en muziekverenigingen. Of het nu gaat om het bijbrengen van de eerste beginselen van het fluitspelen of om een gezamenlijke ontdekkingstocht door de grote klassieke meesterwerken, fluitisten op elk niveau kunnen tercht voor lessen op maat. Onder mijn leerlingen bevinden zich dan ook beginners, professionele fluitisten met een orkestbaan, en alles daar tussenin!

Een eigen instrument

Om les te kunnen nemen heeft de leerling een eigen dwarsfluit nodig. Heeft u nog geen eigen instrument dan adviseer ik u desgewenst graag bij de aanschaf van een nieuwe fluit. Een goede fluit voor beginners kost ongeveer € 600,00. Ook is het mogelijk tijdelijk een fluit te huren. Daarnaast is een muziekstandaard nodig, om staand te kunnen studeren. Bladmuziek en overige lesmaterialen kunnen via mij of bij de muziekhandel worden aangeschaft. De kosten hiervoor bedragen per jaar ongeveer € 50,00.

Lesduur

Voor beginners is het noodzakelijk wekelijkse lessen te volgen. Jonge leerlingen starten in principe met lessen van 30 minuten. Gevorderde leerlingen kunnen desgewenst lessen krijgen van 45 of 60 minuten. Leerlingen die zich voorbereiden op een studie aan het Conservatorium volgen in principe wekelijkse lessen van 60 minuten (zie ook 'Talentklas').
Uitsluitend voor gevorderde volwassenen bestaat tevens de mogelijkheid eens per twee weken lessen te volgen van 45 of 60 minuten.