Talentklas

Voorbereiding Conservatorium

De laatste jaren blijkt steeds vaker dat de aansluiting van het reguliere muziekonderwijs op een studie aan het Conservatorium te wensen overlaat. Veel jonge fluitisten missen het niveau dat nodig is om toegelaten te kunnen worden tot de vakopleiding. Ik heb mij in de afgelopen jaren binnen het Conservatorium in Den Haag vooral gespecialiseerd in het opleiden van jonge getalenteerde musici. Leerlingen die belangstelling hebben voor een toekomstige studie aan het Conservatorium in Den Haag kunnen altijd een afspraak maken voor informeel voorspelen, waarna bekeken kan worden of een studie aan de Jong-Talentafdeling tot de mogelijkheden behoort.

Voor leerlingen met een meer dan gemiddelde belangstelling en aanleg en leerlingen die zich willen voorbereiden op een studie aan het Conservatorium, maar zich nog niet willen binden aan een bepaald Conservatorium, is er binnen mijn lespraktijk een speciale talentklas. Leerlingen die zich voorbereiden op een toekomstige carrière in de muziek volgen in principe wekelijkse lessen van 60 minuten. Daarnaast kunnen zij bij mij theorielessen, ensemblespel en lessen met pianobegeleiding volgen.

Lesplan op maat

Onder mijn leerlingen bevinden zich zowel aanstormende talenten als prijswinnaars van internationale concoursen. Eén van de redenen van het slagen van deze studenten is het persoonlijke lesplan, waarin elke leerling precies dátgene krijgt aangeboden dat nodig is voor groei en succes op de lange termijn. In overleg met de leerling wordt een lesplan 'op maat' opgesteld. Zo is elke leerling verzekerd van een uitstekende basis voor de toekomstige vakstudie.