Mirjam en leerling
Mirjam en leerling

Mirjam Ijsseldijk

Op 10-jarige leeftijd begon ik met pianolessen bij Kees Limburg. Na het behalen van mijn gymnasiumdiploma in 1988 werd ik toegelaten bij Aquiles Delle Vigne aan het Rotterdams Conservatorium. Mijn studie vervolgde ik bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar volgde ik tevens kamermuzieklessen bij Tan Crone en ontwikkelde ik een grote belangstelling voor het 'samen musiceren'. Ik heb in diverse ensembles gespeeld en een aantal zangers begeleid. Met een hedendaags ensemble werkte ik met de componist György Ligeti aan diens werk. Ik heb deelgenomen aan masterclasses in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland. Momenteel verdiep ik me in de fascinerende wereld van de jazzmuziek en volg ik lessen in jazz en improvisatie bij Peter Groeneboom.

Een passie voor lesgeven

Tijdens mijn studie ontdekte ik mijn grootste passie: het lesgeven, en dan met name het lesgeven aan leerlingen in de basisschool- en middelbare schoolleeftijd. Dit doe ik al ruim vijftien jaar met enorm veel plezier. Volwassen leerlingen neem ik op dit moment slechts bij hoge uitzondering aan.

Uitvoerend Musicus

Ik heb vele concerten gegeven, zowel solistisch als met zangers en instrumentalisten, en enkele radio-opnamen gemaakt. Met mijn echtgenoot Jeroen Bron (dwarsfluit, zie jeroenbron.nl) vorm ik sinds 1993 een vast duo. Ons repertoire is zeer gevarieerd en bestrijkt drie eeuwen muziekgeschiedenis, van barok tot hedendaagse muziek. Informatie over komende activiteiten en concerten vindt u in de agenda.

Overige werkzaamheden

In de afgelopen jaren ben ik betrokken geweest bij de organisatie van de Rotterdamse Pianodriedaagse, een tweejaarlijks festival en concours voor amateurpianisten in Concertgebouw de Doelen in Rotterdam. Momenteel verleen ik mijn medewerking aan de organisatie van de Landelijke Graadexamens voor Piano van EPTA Nederland. Ik was jurylid bij de voorronden van het Steinway Concours in Rotterdam en de Landelijke Graadexamens Piano in Tilburg.